본문 바로가기
돼지고기

생삼겹살 Pork Belly

by 도매 All That Meat 2020. 8. 20.

삼겹살은 근육과 근간지방이 세 개의 층을 이루고 있다고 해서 붙여진 이름이예요. 제5갈비뼈 또는 제6갈비뼈에서 뒷다리까지의 등심 아래 복부 부위로  지방과 근육이 적당한 두께로 층을 이루고 있어요.

삼겹살은 지방의 고소한 맛과 육단백질의 구수한 맛이 조화를 이루어 한국인이 특별히 애정하는 고기예요. 비타민과 미네랄이 적당히 함유되어 있고 부드럽고 쫄깃한 식감이 좋아요. 삼겹살은 주로 구이용으로 이용되는데, 수육과 보쌈 등 폭 넓은 요리에 쓰입니다.

 

Pork Belly (three-layer meat) is the name given by the fact that the muscle and muscle fat make up three layers. Fat and muscle are layered to the proper thickness in the abdominal area under the loin from the 5th rib or 6th rib to the hind limb.

PorkBelly is a meat specially loved by Koreans because the flavor of the fat and the protein flavor of the lean meat are harmonized. It contains vitamins and minerals, and has a soft and chewy texture. Pork Bellyl is mainly used for grilling, and it is used in a wide variety of dishes such as boiled pork slice, cabbage bundle 

 

'돼지고기' 카테고리의 다른 글

생목살 Pork shoulder Butt  (0) 2020.08.19
돼지 등심 Pork Loin  (0) 2020.08.19
항정살 Pork Jowl  (0) 2020.08.19
대패삼겹 Thin Sliced Pork Belly  (0) 2020.08.19
전지 Shoulder Picnic  (0) 2020.08.19