항정살은 돼지의 목에서 어깨까지 연결된 부위예요. 돼지 한 마리에서 200g 정도만 생산되는 고급 부위입니다.
살코기 사이에 촘촘히 박혀있는 마블링으로 인하여 담백하며 쫄깃하고 특유의 부드럽고 아삭아삭 씹히는 맛이 쇠고기의 '차돌박이'나 '양깃머리'를 합쳐 놓은 맛과 비슷해요. 구이로 먹으면 가장좋고 찜, 카레, 스튜, 불고기 등에 이용하면 좋습니다.
The Pork Jowl is the part connected from the neck to the shoulder of the pig. It is a high-quality cut that only produces about 200g from one pig.
The Pork Jowl is light and chewy due to the marbling that is densely embedded between the lean meats.
Its unique soft, crunchy taste is similar to the taste of Beef Brisket or rumen pillar combined. It's best eaten grilled, and it's great for steaming, curry, stew, and bulgogi.
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